مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از بازگرداندن سیمای تاریخی شهرستان مشگین شهر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، کریم حاجی زاده به برگزاری جلساتی با شوراهای شهر و شهرداران شهرهای استان اردبیل در راستای طراحی الگوهای معماری متناسب با بافت تاریخی هر شهر و پذیرش این طرح توسط شورای شهر و شهرداری شهرستان مشگین شهر اشاره کرد و گفت: در راستای این جلسات، الگوی طراحی معماری تاریخی شهرستان مشگین شهر به شورای شهر و شهرداری این شهرستان ارائه خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: در این الگو، بازسازی بدنه شهرستان مشگین شهر به طول 100 متر بر مبنای هویت باقی مانده از معماری تاریخی این شهر پیش بینی شده است.
این مقام مسئول، با اشاره به تأمین هزینه طراحی این الگوهای معماری توسط اداره کل میراث فرهنگی استان، خواستار جلب مشارکت مردمی توسط شهرداری های استان در پیش برد این طرح شد.
وی صلابت معماری دوران اسلامی را نشانه عقلانیت جامعه ایرانی دانست و گفت: معماری تاریخ گذشته ایران کاملا منطبق بر اقلیم بوده است.
حاجی زاده بر ضرورت بازشناسی دانش فنی مستقر در پیکره بناهای تاریخی و استفاده از این تکنیک و سبک معماری تاریخی در معماری مدرن تأکید کرد و گفت: براساس بازشناسی این تکنیک ها می توان عمر مفید ساختمان های کشور را بالا برد.
وی معماری را بیان هندسی اندیشه توصیف کرد و بیان داشت: با تجمیع توانمندی های موجود در استان، باید به هویت تاریخ معماری شهری خود که به طور کامل منطبق با اقلیم این استان است، بازگشت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در پایان با بیان اینکه در استان اردبیل دو معماری صخره ای دستکند در محور شرق نیر - سرعین و دامنه های کوه سبلان شناسائی و ثبت شده است، بیان داشت: قدمت این دو معماری صخره ای به قرن هفتم و هشتم یعنی دوره ایلخانی و تیموری برمی گردد.
انتهای پیام/